Om Frihet i rörelse

Känner du dig stel i kroppen? Inte så stark som du skulle vilja vara? 

Frihet i rörelse ären plats där människor kan mötas och tillsammans upptäcka vad ökad rörlighet och styrkeomfång kan ge dig som människa. Din kropp har oändliga förmågor, låt oss tillsammans utforska dem.

Vår bakgrund

Känner du dig stel i kroppen? Inte så stark som du skulle vilja vara? Frihet i rörelse är en plats där människor kan mötas och tillsammans upptäcka vad ökad rörlighet och styrkeomfång kan ge dig som människa.

Din kropp har oändliga förmågor, låt oss tillsammans utforska dem. I dagens träning fokuseras det ofta för mycket på kvantitet, snarare än kvalitet. Traditionell gymträning lever inte upp till sin varudeklaration. 

På Frihet i rörelseskapar vi fler möjligheter att kunna uttrycka oss och får bättre förutsättningar attlära oss nya saker och utvecklas som människor – både fysiskt och psykiskt.Vi finns till för dig som vill bli stark, flexibel och öka din rörelsepotential. Frihet i rörelse är mer än bara en träningsstudio.

"I said empty your mind. Be formless, shapeless, like water. Now you put water into a cup, it becomes the cup. You put water into a bottle, it becomes the bottle. You put water into a teapot, it becomes the teapot. Now water can flow or it can crash. Be water, my friend"

Bruce Lee

Vårt team

Läs mer om vilka vi är som arbetar i studion.

Grundare och tränare

Tim Fredman

Jag vill hjälpa människor att bli starka och flexibla för att öka deras rörlighetspotential.

Tränare

Marcus Otter

Som tränare tycker han att det är viktigt att du som klient får vara delaktig i lärandeprocessen.

Tränare

Rickard Fredborg

Rickard har spenderat mycket tid i undervisning av dans och coaching i koreografiskt arbete på olika nivåer för både proffesionella dansare och nybörjare.

Tim Fredman

Grundare och tränare Frihet i rörelse AB

Människan är atletiskt och våra kroppar kan klara av många olika utmaningar om vi tar hand om den. Jag har alltid förundrats över hur anpassningsbara vi människor är. Som när jag som ung fastnade för löpning och framförallt att springa snabbt. Det blev mycket tävling under en tid och favoritdistansen var 800 till 1500 m. Efter flera år på banan fick jag till slut smaka på det som drabbar många som utövat ensidig träning under flera år. Smärta. Smärta i knän, hälsenor, ländrygg, ja, lite överallt. I samband med det började jag fundera på hur jag kunde göra saker och ting annorlunda och jag började sätta mig in i rörlighetsträning. Jag insåg att min stelhet begränsade mig och möjligheten att kunna utrycka mig precis som jag ville. Jag sökte Frihet i rörelse.

Samtidigt som jag tjänstgjorde i försvaret utbildade jag mig till personlig tränare och mitt intresse för movementträning växte och jag tog coachning av bl.a. Ido Portal och Jon Yuen som är stora profiler inom ämnet. Jag utvecklade mitt eget tränarskap därefter och har sedan dess fortsatt utbilda mig och arbetat både i Sverige och utomlands.

När jag kom tillbaka till Sverige kände jag att det saknades ett ställe i Halmstad där människor kunde  mötas och träna movement tillsammans på ett sätt som passar alla. Jag ville hjälpa människor att bli starka och flexibla för att öka deras rörlighetspotential.

Idag har jag arbetat som tränare i 15 år och 2019 öppnades Frihet i rörelses movementstudio på Viktoriagatan i Halmstad. En dröm som jag är oerhört stolt och tacksam över att ha gått i uppfyllelse. Min förhoppning är att alla som kommer hit ska få fler möjligheter att kunna utrycka sig och få bättre förutsättningar att lära sig nya saker och utvecklas som människa både fysiskt och psykiskt, helt enkelt få mer Frihet i rörelse

Rickard Fredborg - Dans

Rickard Fredborg

Dansare & Koreograf

Rickard tog studenten från Sturegymnasiets danslinje 2008. Flyttade sedan till Los Angeles och studerade dans och koreografi på Santa Monica Collage. Därefter tog han sin kandidat i Modern dans på den Danske scenkunst skole i Köpenhamn 2013. Under denna tiden gjorde Rickard även ett Erasmus utbyte till London Contemporary Dance School och praktiserade på
 University of Illinos i USA.

Efter sin utbildning har Rickard haft sin bas i Sverige och gjort en rad föreställningar och performance som han uppträtt och turnerat med runt i Europa. Han har även spenderat mycket tid i undervisning av dans och coaching i koreografiskt arbete på olika nivåer för både proffesionella dansare och nybörjare.

Marcus Otter

Personlig Tränare/Coach

Marcus Otter har under de senaste åren gått över från konventionell styrketräning till kroppsviktsträning. Han har under denna tiden utforskat olika träningsfält som har varit grundade i ett Movement-baserat perspektiv som ser på kroppen och rörelse i sin helhet.

Som tränare tycker han att det är viktigt att du som klient får vara delaktig i lärandeprocessen. Han vill försöka skapa en struktur som tillåter dig att växa och sträva efter självständighet i ditt utövande. Processen att lära sig något nytt, att bygga färdigheter som koncentration, koordination, rörlighet, styrka och balans är saker som han tror direkt influerar livet i övrigt och bidrar till utveckling. Att bli mött med en utmaning som kan tyckas vara större än vad man själv tror sig vara kapabel till och därefter arbeta sig igenom den, kan ge en speciell, ny mening till sitt liv. Utöver sina träningsfysiologiska studier så läser han filosofi och har även erfarenhet av arbete med mentala processer och introspektiva metoder för mental utveckling.

Kristina Haglund

Yogalärare

Kristina började utbilda sig inom yoga ungefär samtidigt som hon var färdig sjuksköterska för 13 år sedan. Hon har utöver yogan även instruerat i bland annat afrodans, pilates och spinning under många år. Intresset för yoga har dock alltid dominerat, skapat nyfikenhet och förundran över dess djup och hur stor nytta yoga kan ha för så många! Hon har genomgått flera utbildningar både i poweryoga och ashtangayoga och hittade till sist YogaMonks och hennes lärare Mithila, som än idag är hennes lärare och yogakollega. Nu undervisar hon sedan flera år tillbaka i YogaMonks, och kan erbjuda både privatlektioner, klasser, workshops, gravidyoga och kurser inom yoga.

Du kanske läst om oss här?

>