​Frihet i rörelse

Tim Fredman

​Hösten 2014 valde jag att starta Frihet i rörelse, då jämsides min anställning inom försvarsmakten. Drygt ett år senare gick jag över till att bedriva företaget på heltid och har gjort det sedan dess. Jag vill med Frihet i Rörelse erbjuda privatpersoner och företag både friskvård och träning som genomsyras av hälsa, glädje, kvalitet och kompetens.

Jag erbjuder idag fyra olika tjänster; personlig träning, gruppträning, pt-online och företagsträning.

Frihet i rörelses unika metod hjälper människor till ökad kroppskännedom, och utgör ett verktyg till hur man kan använda sin kropp på ett optimalt sätt under såväl vardagen som under träning.

Vision:

Företagets vision är att öka människors rörelse och med hjälp av den utveckla människor, oavsett ålder. Jag vill därtill motverka vårt stillasittande samhälle – och istället inspirera människor att finna glädjen och friheten i mer rörelse i vardagen.

Mitt namn är Tim Fredman, jag började min resa som tränare redan vid 15-års ålder, då som gruppinstruktör. Jag är nu 28år och har lyckats samla på mig en hel del erferenheter och kunskap. Jag inspirerades bland annat av Ido Portal och hans filosofi under tiden då jag enbart tränade löpning. Möjligheten att kunna röra på mig precis som jag ville var inte tillgängligt när jag enbart sysslade med löpning, jag sökte Frihet i rörelse. Jag är nu utbildad personlig tränare och djupt fascinerad av vad den mänskliga kroppen är kapabel till. Jag tycker om uppbyggnaden av styrka och rörlighet som ett grundlager för vidare utveckling och lärande.

Jag arbetar med alla människor, allt från de som vill komma igång, till atleter som satsar på sin idrott. För mig är det väldigt viktigt att leva som jag lär. Alla kan röra på sig och utmana sig själv till sitt bästa jag!

Anledningen till att jag startade Frihet i rörelse var viljan att hjälpa människor. Jag ser träning som ett verktyg för att utvecklas och att nå sin fulla potential. Där är ingen klar linje mellan mental och fysisk träning, utan de är sammanvävt och beroende av varandra. Målet med min träningsmetod är att med hjälp av kunskap och erfarenhet minska skador, öka glädjen till att röra på sig samt väcka nyfikenhet kring kroppens fulla potential.

Utbildning & Workshops

 • Modern Methods of Mobility – Emmet Louis
 • Fundamentals of Movement – Jon Yuen
 • Handstand & Acrobatics Course – Yuri Marmerstein
 • Movement X – Ido Portal
 • Movement Camp – Ido Portal
 • The Corset – Ido Portal
 • Ido Portal Online Student
 • Bulletproof Runner – Born To Run
 • Matta & Airtrack – Gymnastikförbundet
 • GympaKidz Parkour – Gymnastikförbundet
 • Barn & Ungdom – Gymnastikförbundet
 • Lic.Eleiko Personal Trainer
 • Eleiko Strength Coach – Steg 1
 • Parkour – Gymnastikförbundet
 • Hopp & Volt – Gymnastikförbundet
 • EFIT- Instruktör – Gymnastikförbundet
 • Funktionell Träning & Core – Gymnastikförbundet
 • Basutbildning Vuxna – Gymnastikförbundet

Erfarenheter:

 • Tränare för Apollo Sports
 • Soldat i Försvarsmakten
 • Tränare på Hotell Tylösand
>