fbpx

​GRUPPTRÄNING

Vågar du utmana ditt sätt att se på träning?

Frihet i rörelses gruppträning bygger på ett unikt koncept och erbjuder för tillfället två olika inriktningar av gruppträningsklasser, se nedan.

–Ringar & överkropp–

Ringar- och överkroppsklassen är till för att bygga styrka och rörlighet på ett kul och utmanande sätt. Inspirationen är tagen från gymnastisk styrketräning och olika former av system där vi använder kroppen som en enhet.

–Flow, akrobatik & rörlighet–

Flow-, akrobatik- och rörlighetsklassen är till för att bygga säkerhet, balans och rörlighet i kroppen. Vi lär oss hur vi blir rörligare på olika sätt, hur vi kan balansera på fötter och händer. Vi lär oss lättare akrobatiska rörelser i kombination med olika rörelselekar för att skapa en bättre kroppsuppfattning och kroppskontroll. Vi utgår ifrån enklare isolerade rörelser för att sedan integrera rörelserna till olika sekvenser för att bygga frihet i rörelse.

Gruppträning

Lyfta vikter på gymmet är något som aldrig passat mig. För att jag skall hitta motivation till att fortsätta träna och göra mitt bästa krävs det att jag tycker om vad jag gör, något som Frihet i rörelse erbjuder med sin syn på träning.

Tim erbjuder en spännande och rolig träningsstil som har gjort mig starkare och rörligare än jag någonsin har varit. Att få följa utvecklingen hos en själv och de jag tränar med är fascinerade.

Jag har snart tränat fyra månader med Frihet i Rörelse och har inte tröttnat en sekund. Ser fram emot ett fortsatt arbete med Tim som tränare!

profile-pic
Anton Peterson

Vad tycker du om gruppträningen?

Helt fantastisk grupp människor och oerhört rolig träningsform. När vi kom dit möttes vi av en härlig atmosfär och fick ett bra välkomnande. När passet (ringar och överkropp) drog igång var man lite nervös, men gruppen stöttade en till 100% och det var helt prestigelöst. Definitivt ett pass jag rekommenderar alla att testa! Man får testa en rolig träningsform med härliga människor, bättre blir det inte!

profile-pic
Mathilda Björding

Gruppträning

Frihet i rörelse är precis vad det låter som. Mycket av träningen handlar om naturlig rörelse med enbart kroppen.

I början är det lätt att känna sig en aning fånig när man t ex kryper och krälar som ödlor. Men det går snart över och rörelserna känns mer naturliga med engagerade tränare som vägleder en rätt.

För mig var det en helt ny träningsform. Med väldigt varierande övningar kommer man att utmana och utveckla sin rörlighet, styrka, balans och koordination utifrån sina egna förutsättningar utan att skada sig.

Oavsett tidigare erfarenheter kommer man att lära sig något nytt och varje ny övning kräver 100 % fokus.

Tuffa övningar varieras med lekar som gör att det blir en bra stämning och sammanhållning i gruppen. Om jag ser en stock i skogen är det svårt att låta bli att balansera på den som jag gjort på träningen. M.a.o. en träning som ger mersmak!

profile-pic
Jakob Bergström

Grundtanken bakom gruppträningen

På mina klasser vill jag skapa en känsla av möjligheter, där vi börjar träna grunder för att sedan kunna stegra till ännu fler utmaningar och större möjligheter. Nybörjare är alltid välkomna då det handlar om att göra det på sin egna nivå och att hela tiden vilja bli bättre. På ett sätt är vi alla trots allt nybörjare.

Jag vill få fler människor att träna rörelse och öka förtroendet för sin kropp. Jag vill skapa en gemenskap med rörelse och en utveckling genom att lära sig nya saker.

Jag tror på att träningen tillsammans ska vara Kul, Lekfull och Inspirerande.

Klasserna är för dig som:

 • Vill utveckla din rörlighet och styrka
 • Tycker om utmaningar.
 • Tycker om att lösa fysiska uppgifter
 • Vill utmana ditt sätt att se på träning
 • Är nyfiken på din fulla potensial
 • Vill förbättra sin kroppskontroll.
 • Vill minska risken för skador.
 • Gillar förändring i sin träning.
 • Tycker om att lära sig nya saker.
 • Behöver komma igång.

Hur kan ett träningspass se ut?

Tydligt uppbyggda klasser i grupper med mig som utbildad tränare. Gruppträningsklasserna är uppbyggda för att förebygga skador och skapa mer hållbara kroppar. Under klassen så arbetar vi ofta i par eller i grupp med olika former av övningar för att få ett bättre socialt samspel och såklart ha roligt!

Vad får du när du tränar med Frihet i rörelse?

 • Förberedande och rehabiliterande träning för leder
 • Balans, mjukhet, studs, integration och improvisation
 • Par och grupp övningar/lekar
 • Träning för hela kroppen
 • Rörlighetsövningar

Klasserna varierar mellan 60-90 min.

Schema

SCHEMA:

Måndag: 19:00-20:00
Ringar och överkropp

Tisdag: 18:00-19:30
Flow, akrobatik & rörlighet

Onsdag: 18:00-19:30
Ringar och överkropp

PLATS:

Måndag – Nyhemsskolans Gymnastiksal

Tisdag – Nyhemsskolans Gymnastiksal

Onsdag – Nyhemsskolans Gymnastiksal

Pris

Drop-in: 150:-

10 klipp 1100:-

Medlem

Alternativ av medlemspaket för mina guppträningar:

1 klass i veckan: 319:- /mån

2 klasser i veckan: 549:- /mån

3 klasser i veckan: 779:- /mån

4 klasser / veckan: 995:- /mån

Betalning

Bankgiro eller Swish

Betalning sker till BG 569-7792.
För enstaka pass och drop-in finns Swish till 123 156 92 27.

Märk betalningen med ditt namn.

SOCIALA MEDIER

Klassernas gemenskap finner ni på Facebook här: Frihet i Rörelse

>